Wat je ermee kunt winnen door de grip te verliezen

We kennen allemaal wel die momentjes dat het enigszins uit de hand loopt. Je probeert grip op de zaak te krijgen, maar het lukt niet. Dat ondervond ik zelf helaas enkele maanden geleden aan den lijve…

Op zaterdagochtend is mijn wekelijkse hardlooptraining met vrienden. Op zaterdag 30 april liep het anders. Op de terugweg naar huis verloor ik langzaam maar zeker de regie over mijn lichaam. Binnen enkele uren lag ik met een hartinfarct en een hartstilstand in het ziekenhuis. Weg regie, weg agenda, weg weekplanning, alles moest op de kop. Ineens hadden mensen mij niet meer nodig, maar ik hen. Ik zag dat mijn taken werden overgenomen, dat er alternatieven werden gezocht. Het werk moest immers doorgaan, ook zonder mij!

Wat ik als coach en adviseur anderen had voorgehouden, werd voor mij werkelijkheid: regie houden betekent ook dat je de verantwoordelijkheden verdeelt, dingen loslaat en delegeert. Want als jij de grip verliest, moet de organisatie door kunnen draaien. Zij is niet afhankelijk van jou alleen! Door samen te werken en je verantwoordelijkheden te delen, houd je samen de regie.

 

Vind jij het moeilijk om los te laten en iets over te laten aan anderen? Worstel je met je rol en de bijbehorende verantwoordelijkheden. Zoek je naar het (terug)krijgen van grip op de zaak? Dan is het nu tijd om te werken aan gezamenlijke regie! Neem daarvoor eens contact op. Ik ondersteun je graag bij deze omzetting.