Cees Veldman

Wat is je passie?
“Mensen persoonlijk coachen en interim leiding geven aan teams: dat is wat ik het liefste doe. Ooit begon ik als civiel technicus en daarom begrijp ik technische mensen heel goed. Als het gaat om de inhoud spreken we namelijk dezelfde taal.”

Wat heb je zoal gedaan?
“Ik begon als adviseur en beleidsmedewerker bij verschillende gemeentes, maar het meest bij de gemeente Oldebroek. Ik maakte als beleidsmedewerker het eerste Veluwse waterplan in samenwerking met het Waterschap Veluwe. Later werd ik interim projectleider beheer openbare ruimte en de laatste jaren afdelingshoofd Omgeving en MT-lid. Een groot deel van mijn loopbaan heb ik coördinerende en leidinggevende functies gehad bij gemeentelijke organisaties.”

Wat is je motivatie?
“Ik sta graag ten dienste van mensen en zoek telkens naar kansen en mogelijkheden om dat nog beter te doen. Als ik met mensen werk, zet ik hen het liefste in hun kracht. Ik werk niet aan de hand van een vast format, want ik geloof dat iedere persoon uniek is. Ook heeft elke organisatie zijn eigen waarden en normen die ik in mijn aanpak respecteer.”

Heb je bepaalde specialiteiten?
Ik word vaak gevraagd bij participatietrajecten en verandertrajecten bij de overheid. Dat komt omdat ik bij verandertrajecten geloof in de wens van professionals om hun werkwijze te verbeteren. Bij participatietrajecten inspireert mij de kracht die de samenleving vaak heeft. Ik ontwikkelde daarom een methode om burgers op een nieuwe manier bij beleid te betrekken. Dit gaat met behulp van een zogenaamde burgerbegroting. Het is een methode om verantwoordelijkheden bij burgers te leggen. Andere onderwerpen waarbij mijn hulp tijdelijk wordt ingeroepen, zijn heel divers. Bijvoorbeeld bij inrichting en beheer van de fysieke leefomgeving, lokaal bestuur, project- en procesmanagement, coachingstrajecten en managementvraagstukken.”

Waarom en hoe werd je zelfstandig?
“Na mijn MBA-opleiding besloot ik in 2013 zelfstandig aan de slag te gaan om zo mijn capaciteiten breder in te kunnen zetten. Met Veldman Coaching en Interim-management heb ik mij, tot 2018, ingezet bij het ondersteunen en begeleiden van bedrijven en personen.” Sinds augustus 2018 ben ik samen met Bram Quaak gestart met het bedrijf Quattro Support BV. Naast coaching en interim-management zetten wij in op detachering, werving en selectie en assessment. Op deze manier willen wij bedrijven nog beter ondersteunen bij het vinden en behouden van de juiste mens op de juiste (werk)plek!

Wat is verder leuk om over je te weten?
“Zakelijk is het misschien leuk om te weten dat ik ook privé maatschappelijk betrokken ben. Onder andere als voorzitter van de plaatselijke muziekvereniging en de Raad van Toezicht van de basisschool. Mijn passie om met inzet en ambitie iets te laten ontstaan, kan ik volledig kwijt in mijn bestuurlijke taken en bij het actief uitoefenen van en luisteren naar muziek.”