Coaching: voor nieuwe inzichten

Sta je op een kruispunt in je loopbaan en vraag je je af wat je zult doen? Heb je net een nieuwe rol of meer verantwoordelijkheden gekregen? Loop je ergens in vast of heb je vragen waar je zelf niet uitkomt? Dan is coaching misschien iets voor jou.

Individuele coaching
Bij individuele coaching sta jij centraal en de doelen die je wilt bereiken. Waar loop je tegenaan en waarin wil je groeien? In een veilige en respectvolle setting nemen we de tijd om te kijken naar vraagstukken die je bezig houden.
We kunnen daarbij gebruik maken van TSI-toolsWereldwijd worden deze analyses het meest gebruikt om de prestaties van mensen in organisaties te verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een persoonlijke stijl- en motivatieanalyse. Dat is een analyse van gedragsstijlen (hoe doe ik mijn werk?) met behulp van de DISC-methode.
  • een analyse van drijfveren op het werk (waarom doe ik mijn werk zoals ik het doe?)
  • inzicht in je emotionele intelligentie (EQ-analyse)
  • inzicht in je stressfactoren (SQ-analyse)
  • inzicht in denkpatronen waarmee je naar de wereld kijkt

Teamcoaching
Is het team waar jij leiding aan geeft net veranderd van samenstelling? Of zijn er meerdere collega’s of medewerkers met dezelfde leervraag? Dan is teamcoaching de ideale optie. Daarbij heb je natuurlijk het liefst maatwerk.

Daarom kijken we vooraf samen naar de doelen die je wilt bereiken en krijgt je team een inspirerend leertraject aangeboden dat precies past bij jouw organisatie. Een veilige context is daarbij heel belangrijk. Daarom maak ik de training met respect voor elk individu en met respect voor de filosofie van het bedrijf.